Nieuws

Van Nistelrooij over extra CL-ticket: 'Al heb je er drie, je wil de beste worden'

Van Nistelrooij over extra CL-ticket: 'Al heb je er drie, je wil de beste worden'

14-04-2023 16:48

Ruud van Nistelrooij ziet het als een mooie opsteker dat Nederland vanaf komend seizoen verzekerd is van een extra plek in de Champions League. Toch stelt de trainer van PSV dat de landstitel nog altijd het hoogst haalbare is voor de Eindhovenaren.

Van Nistelrooij kreeg op de persconferentie de vraag of het hem rust gaf dat er vanaf komend seizoen twee ploegen zich direct plaatsen voor het miljoenenbal. "Nee, helemaal niet. Ook al heb je drie of vier plekken, je moet de wil hebben om het beste team te worden dat je kan worden", vertelt de oefenmeester. "Dat is sport aan onze kant. Dan ben je niet bezig met: oh, twee plekken, we zijn lekker ontspannen met elkaar. Nee, dat is niet de mindset van een topsporter. Het is geweldig om in de Champions League te spelen, maar het is ook een meetmoment. Wij waren daar afgelopen zomer nog niet klaar voor."

De trainer van PSV geeft aan dat hij en zijn ploeg als topsporters altijd bezig zijn met het hoogst haalbare op sportief gebied. Toch ziet de voormalig prof wel het belang van een extra ticket in. "Als je in die ranglijst stappen maakt, zit je er best stevig in. Je kan ermee vooruit, maar het is wel zaak om het te behouden en uit te breiden. Voor het Nederlandse voetbal is het geweldig, twee directe plekken voor de Champions League."