PSV plaatst zich voor de bekerfinale na minimale overwinning op Spakenburg

04-04-2023 22:00 Laatste update: 22:02
1

PSV heeft zich geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. De Eindhovenaren versloegen de amateurs van Spakenburg met 1-2 op een sfeervol Sportpark De Westmaat.

Spakenburg wist eerder al te stunten tegen eredivisionisten FC Groningen en FC Utrecht en dus was PSV gewaarschuwd. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij had het alles behalve makkelijk tegen een stug en fel Spakenburg. De thuisploeg begon uiterst scherp en ging hard de duels in. Het zorgde voor irritaties bij de Eindhovenaren, die ondanks weinig uitgespeelde kansen toch op voorsprong kwamen in het eerste bedrijf. Érick Gutiérrez sloeg op slag van rust toe en zorgde voor een 0-1 ruststand.

In de tweede helft schoot PSV uit de startblokken en kwam het razendsnel op voorsprong. Patrick van Aanholt schoot binnen de minuut de 0-2 tegen de touwen en dus leek de wedstrijd gespeeld. Niks bleek minder waar. Dwayne Green haalde een half uur voor tijd verwoestend uit en bracht met een absolute beauty de spanning helemaal terug: 1-2.

In de slotfase probeerde Spakenburg nog een gelijkmaker te forceren, maar de krachten leken weg te vloeien bij de ploeg van Chris de Graaf. De stuntploeg wist de gelijkmaker niet meer te produceren en dus bekert PSV door naar de finale, waar de winnaar van Feyenoord - Ajax de tegenstander zal zijn. De rivalen treffen elkaar woensdagavond, als er om 20.00 uur zal worden afgetrapt in De Kuip.