Transfernieuws

'Ajax denkt aan terugkeer van door Roma continu verhuurde Justin Kluivert'

'Ajax denkt aan terugkeer van door Roma continu verhuurde Justin Kluivert'

27-03-2023 15:28
1

Volgens de Italiaanse krant La Republicca zou Ajax denken aan een mogelijke terugkeer van Justin Kluivert. De 23-jarige buitenspeler werd in 2018 voor ongeveer 17 miljoen euro verkocht aan AS Roma en staat daar nog steeds onder contract, maar de Romeinen zouden meerdere spelers willen verkopen om zo aan de Financial Fair Play-regels te voldoen.

Kluivert wordt momenteel door Roma uitgeleend aan het Valencia, dat hem graag definitief wil vastleggen. De Spanjaarden hebben een koopoptie voor zo'n 15 miljoen euro, maar dat bedrag zouden ze nogal fors vinden. Met die info vult El Desmarque aan. Valencia verkeert in het huidige La Liga-seizoen in degradatiestress, waardoor lijfsbehoud en de daaropvolgende financiële gevolgen nog alles behalve zeker zijn.

Valencia wil middels onderhandelingen de transfersom wat zien te reduceren, maar inmiddels lijkt Ajax bloed te hebben geroken. De zoon van voormalig topaanvaller Patrick Kluivert zou een graag geziene gast zijn op de flanken in de Johan Cruijff Arena. Bij Roma bemachtigde hij immers nooit een basisplaats, waardoor hij eerder al werd verhuurd aan RB Leipzig en OGC Nice. Hij kwam bovendien tweemaal in actie voor het Nederlands elftal.