PSV morst punten in saai duel met Vitesse en profiteert niet van puntverlies Ajax

19-03-2023 18:38

PSV heeft op bezoek bij Vitesse twee dure punten laten liggen. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij kwam in Arnhem niet verder dan een 1-1 gelijkspel en profiteert dus niet van het puntverlies dat Ajax zondag opliep tegen Feyenoord.

PSV wist voor het duel dat er geprofiteerd kon worden van puntverlies van Ajax, dat in eigen huis met 2-3 onderuit ging tegen Feyenoord. De Eindhovenaren leken de boodschap begrepen te hebben en kwamen na acht minuten spelen al op voorsprong. Xavi Simons schoot de eerste kans van de wedstrijd direct tegen de touwen en bezorgde zijn ploeg daarmee een droomstart.

Na de goal was het lange tijd erg saai in Arnhem. Beide ploegen kwamen niet tot grote kansen en speelden in een laag tempo. In de tweede helft probeerde Luuk de Jong het van afstand, maar zijn inzet vloog naast. Na een half uur spelen werd het zelfs 1-1 door een eigen doelpunt van Ibrahim Sangaré. De Ivoriaanse middenvelder kreeg de bal tegen zich aan uit een vrije trap en dus knoeit PSV twee dure punten in de strijd om de bovenste plekken.