Nieuws

Heitinga ziet wisselvallig Ajax: 'Werd slordig, waarom zo'n tweede helft?'

Heitinga ziet wisselvallig Ajax: 'Werd slordig, waarom zo'n tweede helft?'

12-03-2023 17:28

John Heitinga is onder de indruk van de openingsfase van zijn ploeg, maar zet zijn vraagtekens bij de onnodig chaotische tweede helft bij Ajax. De oefenmeester beseft zich dat een dergelijke wisselvalligheid niet mag plaatsvinden in de Klassieker, die zondag wordt gespeeld.

Heitinga meldde zich na afloop bij ESPN en was te spreken over de flitsende start van de Amsterdammers. "Ik ben wel eens kritisch op onze aanvallers dat ze te veel kansen missen, maar vandaag was bijna elke kans een goal. We hebben aggressief druk naar voren gezet, veel ballen veroverd, en we hebben ook de kortste weg naar het doel gevonden. Van de eerste dertig minuten heb ik enorm genoten."

In de tweede helft verzaakte Ajax echter en kon Heerenveen dromen van een comeback. Dat mag de ploeg niet meer overkomen. "We werden slordig in onze veldbezetting. We hebben het in fases in de tweede helft niet goed gedaan Dat zijn momenten waarin je kritisch bent en je zegt dat het beter moet. Toen die jongens terugkwamen in de tweede helft hadden we ook zoiets van: waarom zo'n tweede helft?