Nieuws

Hoedt waarschuwt AZ voor voormalig werkgever Lazio: 'Daar zit echt veel kwaliteit'

Hoedt waarschuwt AZ voor voormalig werkgever Lazio: 'Daar zit echt veel kwaliteit'

07-03-2023 08:08

Wesley Hoedt stelt dat AZ het erg lastig gaat krijgen in het Conference League-tweeluik tegen SS Lazio. Volgens 29-jarige verdediger is SS Lazio dan ook de grote favoriet.

Hoedt is ervaringsdeskundige, aangezien hij in zijn carrière zowel voor AZ als Lazio speelde. "Als je op papier kijkt, is Lazio zwaar favoriet. Als je kijkt naar de spelers die daar rondlopen en de grootte van de club, dan moet dat ook wel", begint de Nederlander in gesprek met AZTV. Toch acht hij de Alkmaarders niet volledig kansloos. "Ik moet zeggen dat AZ het ook heel goed doet. Onder Pascal Jansen maken ze een goede indruk. Het wordt een leuke wedstrijd met twee voetballende ploegen."

Hoedt, momenteel spelend voor Championship-club Watford, wijst een aantal spelers aan waar Pascal Jansen zijn ploeg voor moet behoeden. "Het elftal draait al jaren om Immobile en Milinkovic-Savic heen. Dat zijn de twee motoren van het elftal die het draaiende houden. Luis Alberto is ook heel goed en Felipe Anderson is teruggekeerd. Ook zo'n Pedro. Daar zit echt veel kwaliteit", klinkt het.

Voor Immobile hoeft AZ overigens niet bang te zijn. De Italiaan ontbreekt wegens een blessure. Het duel begint dinsdagavond om 18.45 in het Stadio Olimipico.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!