Hekkensluiter Cambuur boekt tweede cruciale thuiszege tegen Go Ahead Eagles

05-03-2023 21:55

SC Cambuur heeft zondagavond een klinkende zege geboekt op Go Ahead Eagles. De Friese hekkensluiter won in eigen huis met 4-1 en pakte daarmee drie cruciale punten in de strijd tegen directe degradatie.

Cambuur opende meteen de jacht op de meer dan nodige doelpunten. De ploeg van trainer Sjors Ultee maakte er tot nu toe slechts dertien en zag hoe Michael Breij na een klein kwartier met een prachtige knal de openingstreffer tegen de touwen schoot. Lang konden ze er echter niet van genieten, want amper tien minuten later lag de bal er aan de andere kant in. Mats Deijl zag Cambuur-doelman Robbin Ruiter iets te ver voor zijn doel staan en plaatste de bal over de keeper in het doel. Een fenomenaal doelpunt.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Mimoun Mahi schoot via de binnenkant van de paal fraai binnen en tekende zodoende voor de 2-1. Het was de eerste goal in meer dan een jaar voor de aanvaller. De voorsprong werd na rust uitgebouwd. Johnsen bleek al de hele wedstrijd een plag voor de Go Ahead-defensie en strafte een fout van Jamal Amofa genadeloos af: 3-1. In de 75ste minuut tikte Navarone Foor een puntgave voorzet van Alex Bangura binnen voor Cambuurs vierde.

Zodoende pakte Cambuur haar pas tweede thuiszege van het seizoen en verkleint het het gat met de veilige vijftiende plaats tot vier punten. Go Ahead Eagles staat na zondagavond op de twaalfde plaats en hoopt zich in de komende weken definitief veilig te spelen.