Wedstrijdverslag

Vitesse begint te laat met aanvallen, AZ op twee punten van koploper Feyenoord

Vitesse begint te laat met aanvallen, AZ op twee punten van koploper Feyenoord

03-03-2023 21:54
2

AZ heeft vrijdag goede zaken gedaan in de Eredivisie en een nipte overwinning geboekt op Vitesse. De ploeg van Pascal Jansen speelde stroperig, maar had aan een zondagschot van Jesper Karlsson voldoende. 

AZ begon met één wijziging aan het duel met Vitesse. Djordje Mihailovic verving de geschorste Jordy Clasie. De Alkmaarders mochten de bal hebben van Vitesse, dat vooral via de snelle Million Manhoef naar de uitbraak op zoek was. AZ wist met de bal echter niet grote kansen te creëren in de openingsfase.

Na een klein half uur brak AZ alsnog de ban. Karlsson ontving de bal vanuit een korte hoekschop en schoof de bal achter doelman Kjell Scherpen. De keeper werd vrijdag opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar had beter moeten optreden bij het schot van de Zweed.

De ploeg van Pascal Jansen drukte door na de openingstreffer en leek de voorsprong te verdubbelen, maar Jens Odgaard schoot rakelings naast na een goed uitgespeelde aanval. De eerste helft werd afgesloten met een nipte voorsprong voor AZ, die wel verdiend was.

In de tweede helft speelde AZ weinig grote kansen bij elkaar, maar werd wel nog de lat getroffen. Vitesse drukte in de slotfase zeer aan, maar kon geen treffer meer forceren. Door de overwinning komt AZ op twee punten van koploper Feyenoord. Vitesse blijft dertiende staan.