Liverpool wint na knotsgekke beginfase en doelpunt van Gakpo van Newcastle United

18-02-2023 20:21 Laatste update: 20:39

Liverpool heeft zaterdagavond met 2-0 gewonnen op bezoek bij Newcastle United. The Reds zaten al vroeg op rozen aangezien de eindstand al na zeventien minuten op het scorebord stond.

Na enkele minuten was het Allan Saint-Maximin die de openingstreffer op zijn pantoffel had. Het was echter Liverpool-doelman Allison Becker die een doelpunt voorkwam. Lichtelijk tegen de verhouding op dat moment in kwamen de bezoekers op voorsprong. Darwin Nuñez zette zijn ploeg na een prachtige pass van Trent Alexander-Arnold op voorsprong. Het feest werd des te groter toen Cody Gakpo de score verdubbelde. De Nederlander kreeg een mooi balletje van Mohamed Salah voor de voeten en liet zijn kans niet onbenut. Enkele minuten later was het Nick Pope die de schlemiel van de avond werd. De doelman kwam te ver uit zijn strafschopgebied en raakte de bal met de hand. De doelman mocht inrukken en mist door zijn rode kaart ook de finale van de Carabao Cup.

Na rust ging het spel beide kanten op. Aan de zijlijn was een zichtbaar geïrriteerd Jürgen Klopp te zien. Zijn ploeg moest steeds vaker inzakken aangezien Newcastle meerdere kansen op de aansluitingstreffer kreeg. Na een uur moest doelpuntenmaker Gakpo het veld verlaten. De aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk niet. Ondanks meerdere kansen van Liverpool om de wedstrijd definitief te beslissen, bleef de eindstand op 2-0 staan.