Bayern verliest verrassend bij middenmoter, Union kan koppositie pakken

18-02-2023 17:24 Laatste update: 17:26

Bayern München heeft zich zaterdag aardig verslikt op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Der Rekordmeister kwam vroeg op achterstand met tien man en kwam die klap niet meer te boven.

Bayern wist dinsdag nog op bezoek bij Paris Saint-Germain te winnen en moest het zaterdag opnemen tegen angstgegner Borussia Mönchengladbach. Op papier is laatstgenoemde zeker gemakkelijker dan de Parijzenaren, maar Bayern heeft het de laatste jaren moeilijk met de nummer acht van de Bundesliga. Dat werd nog maar eens duidelijk gemaakt toen Dayot Upamecano na nog geen tien minuten een rode kaart pakte.

De bezoekers, bij wie Daley Blind en Ryan Gravenberch in de basis startten, kwamen enkele minuten later ook op achterstand. Lars Stindl werd gevonden en prikte de bal perfect achter doelman Yann Sommer. Bayern werd met de rug tegen de muur gedrukt, maar kwam later in de eerste helft evengoed langszij. Alphonso Davies omzeilde zijn man en gaf perfect voor op Eric Maxim Choupo-Moting, die de gelijkmaker binnenschoot.

In de tweede helft wist Bayern het tij niet te keren en liep Mönchengladbach weg in de stand. Jonas Hofmann tekende na een klein uur spelen voor de 2-1. Gravenberch werd na een uur spelen gewisseld. Bayern was met tien man niet bij machte en zag in de slotfase ook de 3-1 vallen, waarmee ook het doel viel bij Der Rekordmeister. In de slotminuut maakte de zeventienjarige Mathys Tel zijn vierde Bundesliga-treffer met de 3-2, maar verder werd er niet gescoord.

Bayern druipt af en mag hopen dat Union Berlin deze speelronde niet wint. De tegenstander van Ajax staat zondag tegenover Schalke 04 en is met een overwinning de nieuwe koploper van de Bundesliga.