Opinie

Oud-teamgenoot over machtsrol Mbappé in Parijs: 'Om te zorgen dat hij bleef'

Oud-teamgenoot over machtsrol Mbappé in Parijs: 'Om te zorgen dat hij bleef'

18-02-2023 13:42

Angel Di María denkt dat de macht van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain wellicht te groot is gemaakt. De Argentijn speelde jaren samen met de nog altijd pas 24-jarige wereldster. Volgens Di María varen er bij de Parijzenaren momenteel twee kapiteinen op het schip: Mbappé en Lionel Messi.

De Juventus-aanvaller kent beide heren ontzettend goed. "In Frankrijk geven ze hem (Mbappé, red.) heel veel verantwoordelijkheid. De mensen, de president, de club… Om ervoor te zorgen dat hij bleef hebben ze hem alle macht gegeven. Maar er is wel een belangrijk detail en dat is dat de beste speler van de wereld er ook nog is", aldus Di María in gesprek met ESPN Argentina.

"Ik denk dat ze hem dat hebben gegeven omdat hij een Fransman is, de wereldtitel heeft gewonnen en een geweldige carrière voor zich heeft", aldus de man die in december zelf wereldkampioen werd met Argentinië. Hij sluit desondanks af met lovende woorden. "Kylian was een goede jongen toen ik daar nog speelde en ik geloof niet dat hij veel is veranderd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!