Real Madrid wint gemakkelijk van Magallán en co. dankzij recordtreffers Benzema

15-02-2023 22:54 Laatste update: 22:54

Real Madrid heeft woensdagavond in de Primera División gemakkelijk gewonnen van Elche CF. Mede dankzij twee rake strafschoppen van Karim Benzema, won de WK-winnaar met 4-0 in het eigen Santiago Bernabeu.

Al na acht minuten kwam Real op voorsprong via Marco Asensio. De Spanjaard soleerde tussen drie spelers van Elche door en passeerde onder meer oud-Ajacied Lisandro Magallán. Vervolgens rondde de aanvaller koeltjes af met een bekeken schuiver. Niet veel later haalde Éder Militao uit, maar zijn bal zeilde langs de kruising naast.

Na een halfuur was het de beurt aan Benzema. De Fransman mocht vanaf elf meter aanleggen na een handsbal van Enzo Roco. De spits benutte het buitenkansje feilloos. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Real nogmaals een penalty na een overtreding op Rodrygo. Benzema verzilverde ook deze kans en passeerde daardoor Raúl op de alltime-topscorerslijst van de Madrilenen. Benzema maakte er 229 en de Spaanse spits 228. Nummer één op de lijst is Ronaldo met 311 goals.

In de tweede helft deed Real het een stuk rustiger aan, maar in de slotfase deed invaller Luka Modric nog een duit in het zakje. De Kroaat schoot de bal in de kruising en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0.

Door de overwinning op de hekkensluiter bedraagt de achterstand van Real op koploper FC Barcelona nu acht punten. De Catalanen hebben bovendien een beter doelsaldo.