Nieuws

Gakpo 'opgelucht' na eerste treffer voor Liverpool: 'Tuurlijk knaagde het'

Gakpo 'opgelucht' na eerste treffer voor Liverpool: 'Tuurlijk knaagde het'

13-02-2023 23:36 Laatste update: 23:51

Cody Gakpo is blij met zijn eerste treffer voor Liverpool FC in de met 2-0 gewonnen Merseyside Derby tegen Everton FC. De aanvaller erkent dat zijn doelpuntendroogte enigszins aan hem knaagde.

Na zijn doelpunt overheerst er één gevoel bij Gakpo. "Opgelucht natuurlijk. Het is een belangrijk moment voor mij, maar ook voor het team. Ik denk dat iedereen weet dat we in een moeilijke fase zaten. Daar moeten we als team uitkomen. Dan is het fijn om in de derby zo te presteren en ook nog te scoren", aldus Gakpo tegenover Viaplay. De aanvaller weet hoe belangrijk een treffer in de derby is bij de fans van The Reds. "Dat is heel belangrijk. Ik ben blij dat ik hem kon maken."

Gakpo heeft het gevoel dat zijn teamgenoten hem het doelpunt meer dan gunden. "Ja, zeker. Ik denk dat we een heel goed team zijn. We zijn er echt voor elkaar. Ik moest iets langer wachten op die eerste goal dan gehoopt, maar hij is er nu en ze waren blij voor me", aldus de aanvaller, die acht wedstrijden op zijn eerste doelpunt of assist moest wachten. "Ja, tuurlijk knaagde het. Als aanvaller wil je altijd scoren en assists geven. Uiteindelijk gaat het om de winst. Als je dan ook niet wint, dan is het wat lastiger."

Verder gaat het voor de wind met de linksbuiten. "Ik moet zeggen dat het buiten de resultaten om goed gaat. Ik ben goed opgevangen. De jongens helpen me waar het kan. Ik ben blij dat we vandaag hebben kunnen winnen. Nu is het aan ons om die lijn door te trekken. Het speltype van de Premier League is anders. Het gaat wat sneller in de counter en weer terug, in plaats van een lange opbouw."

Mede doordat Gakpo nog geen doelpunt of assist gaf, begon de kritiek aardig op te lopen in Engeland. "Ik heb het niet echt gelezen, maar je krijgt het wel mee. Ieder mens vindt dat niet fijn. Dat is de wereld waarin we zitten. Daar moet je mee omgaan. Ik raak er niet van in de war."