Nieuws

Brands (34) over gevecht tegen kanker: 'Laatste dag chemo kreeg ik ook corona'

Brands (34) over gevecht tegen kanker: 'Laatste dag chemo kreeg ik ook corona'

07-02-2023 14:46

Kevin Brands kan terugkijken op een heftige periode in zijn leven nadat in 2021 teelbalkanker bij hem werd geconstateerd. Na een operatie en chemotherapie is de nu oud-prof inmiddels schoon verklaard. Bij Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN doet hij zijn verhaal.

"Ik voelde een knobbeltje", zegt Brands in de podcast. De huisarts dacht dat het wel meeviel, waarna de oud-speler van onder meer AZ, Willem II en NAC de sitautie toch niet vertrouwde. Op eigen initiatief ging hij naar de clubarts van PSV ging. "Ik kwam daar binnen en het was gezellig, maar toen zette hij de echo erop en stopte hij met praten. Toen zei hij dat het niet goed was. Teelbalkanker."

Vervolgens werd Brands geopereerd en behandeld en verbeterde zijn situatie. "Ik kreeg in de laatste dag van mijn chemo ook nog corona in het ziekenhuis. De dag erna moest ik terugkomen en kreeg ik antistoffen van corona, dat was een experimenteel iets. Toen kon ik weer aan het infuus. Dat heeft natuurlijk niet meegeholpen. De oncoloog zei vorige week dat ze zich toen voor het eerst heel erg zorgen heeft gemaakt. Ze was bang dat ik er niet doorheen zou komen."

Door zijn ziekte had hij 'nul weerstand'. "Het is maar goed dat ze dat pas nu zegt, want destijds heb ik daar echt niet bij stilgestaan." Inmiddels is de 34-jarige Brabander genezen en voetbalt hij in de Derde Divisie bij OJC Rosmalen.