Nieuws

Code rood bij Groningen volgens Nijland: 'Geen slap gedoe, wegroeien die ballen'

Code rood bij Groningen volgens Nijland: 'Geen slap gedoe, wegroeien die ballen'

04-02-2023 12:52 Laatste update: 12:52

Het is momenteel kommer en kwel bij FC Groningen. Waar men gewend was in de subtop van de Eredivisie mee te draaien, wordt er nu degradatievoetbal gespeeld in de Euroborg. Volgens oud-directeur Hans Nijland zijn de problemen momenteel te groot om bijzonder voetbal te gaan spelen.

FC Groningen wist in 2023 nog geen enkel competitieduel te winnen. Ook in de beker ging het mis. De Trots van het Noorden gleed in de eigen Euroborg uit over de amateurs van Spakenburg. "De problemen zijn momenteel bijzonder serieus", aldus Nijland in gesprek met Voetbal International. "Het is daardoor geen vijf voor twaalf, maar vijf seconden voor twaalf."

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus werd de laan uit gestuurd. Onder zijn leiding haalde Groningen nog wel een flink, voornamelijk Scandinavisch, vreemdelingenlegioen in huis. "Ik vind het heel moeilijk om de kwaliteit van de huidige selectie te beoordelen, want veel van de nieuwe spelers die zijn aangetrokken ken ik niet. Tegen FC Volendam vond ik ze geen bijster goede indruk maken, maar het is nog te vroeg voor een hard oordeel."

De spelers moeten volgens Nijland het besef hebben dat degradatievoetbal niet om technische hoogstandjes draait. "Het is meer een kwestie van bikkelen, beuken, Jan pak de leuning. Geen slap gedoe, wegroeien die ballen, vrouwen en kinderen eerst. Dat besef moet snel komen, want het lijntje is erg dun geworden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!