Nieuws

Lodeweges na vier weken Heerenveen naar Ajax: 'Mooi dat Dwight deze kans krijgt'

Lodeweges na vier weken Heerenveen naar Ajax: 'Mooi dat Dwight deze kans krijgt'

02-02-2023 17:38

Amper vier weken na zijn aantreden als commissaris bij sc Heerenveen vertrekt Dwight Lodeweges alweer uit Friesland. De ervaren Canadees wordt de rechterhand van John Heitinga bij Ajax. De beslissing om te vertrekken wordt met gemengde gevoelens ontvangen bij de noorderlingen.

Met de ervaren oefenmeester aan zijn zijde krijgt Heitinga voor de rest van het seizoen de verantwoordelijkheid. "Het is heel mooi voor Dwight dat hij deze kans krijgt", reageert Dennis Gijsman, voorzitter van de raad van commissarissen van sc Heerenveen, tegenover de Leeuwarder Courant.

"Dat is hem ook van harte gegund. Dwight is een prettig mens met veel voetbalkennis. We hebben de voorbije periode intensief met elkaar samengewerkt, want gevoelsmatig waren we al langer met elkaar onderweg dan onze officiële startdatum van 1 januari." Toch voelt het vertrek van Lodeweges als 'een tegenvaller'.

Gijsman spreekt van een 'enorme verassing', zowel voor de rvc als voor Lodeweges zelf. "Hij is een voetbaldier in hart en nieren, en vertelde ons dat hij uiteindelijk het liefste op het veld wilde staan. Hij moet uiteraard zijn eigen keuzes maken."