Nieuws

Coronagolf Premier League houdt aan: volgend duel Boxing Day afgelast

Coronagolf Premier League houdt aan: volgend duel Boxing Day afgelast

24-12-2021 12:57 Laatste update: 13:18

Het duel tussen Burnley en Everton dat gepland stond voor Tweede Kerstdag is uitgesteld. Dat maakt de Premier League vrijdagmiddag bekend.  

Everton kampt met veel blessures en coronabesmettingen. Rafael Benítez vertelde moedeloos op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd dat hij over slechts negen veldspelers kon beschikken. Hij riep de competitie-orginasatoren vervolgens op om het duel uit stellen. De Engelse voetbalbond heeft nu besloten het verzoek van de Spaanse manager te honoreren, valt te lezen in een statement.  

Het is al het derde duel dat voor Boxing Day gepland stond, dat wordt afgelast. Eerder werden de wedstrijden tussen Wolverhampton Wanderers en Watford en Liverpool tegen Leeds United al afgelast, wegens een flink aantal coronabesmettingen bij die The Wolves en The Whites. Manchester City-manager Pep Guardiola deed al eerder zijn beklag: er wordt te veel verlangd van spelers in tijden van deze pandemie, zei de Spanjaard op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Leicester City.