Reactie

Heitinga laat goede indruk achter bij Tadic: 'Echte Ajacied die energie brengt'

Heitinga laat goede indruk achter bij Tadic: 'Echte Ajacied die energie brengt'

29-01-2023 18:59 Laatste update: 19:02

Ajax heeft zondag voor het eerst sinds oktober 2022 weer een Eredivisiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Excelsior trokken de Amsterdammers met 1-4 aan het langste eind. Dusan Tadic reageerde na afloop voor camera's van ESPN en stelde dat debuterend interim-trainer John Heitinga een goede indruk achterliet.

"Eindelijk hebben we weer een wedstrijd gewonnen. We begonnen niet goed. We hadden wat problemen in de restdefensie en kregen daardoor wat counters tegen. Gerónimo (Rulli, red.) had een paar goede reddingen. Er zijn nog veel dingen te verbeteren, maar het belangrijkste is dat we de zege pakten", aldus Tadic.

De Serviër begon deze keer niet op de buitenposities, maar in de spits. "Dat is voor mij geen probleem. We willen kampioen worden met Ajax en daar doe ik alles voor. Het maakt niet uit op welke positie dat is. Ik kan daar prima spelen. Mijn teamgenoten weten dat ik goals kan maken."

Hij voelt zich medeverantwoordelijk voor het ontslag van Alfred Schreuder. Daarom stond John Heitinga vandaag voor het eerst als interim-trainer voor de ploeg. "Heitinga maakte een goede indruk. Hij is een echte Ajacied en brengt energie. De fans houden van hem. Hij is direct en weet waar Ajax voor staat. Ik ben positief."