NEC houdt punt in Nijmegen tegen verrassing Sparta door late gelijkmaker

28-01-2023 22:02

NEC heeft zaterdagavond een punt in eigen huis overgehouden aan het duel met Sparta Rotterdam. De bezoekers gelden als verrassing van het seizoen, maar moesten in de slotfase toezien hoe Pedro Marques voor de gelijkmaker tekende.

In de eerste helft viel er weinig te beleven in Nijmegen, maar kreeg Sparta wel een flinke domper te verwerken: Adil Auassar viel geblesseerd weg en kon niet verder spelen. In de tweede helft ging de wedstrijd iets leven. Joshua Kitolano wist na een klein uur bijna te scoren voor de thuisploeg, maar doelman Jasper Cillessen lag goed in de weg. Enkele minuten later was het alsnog Sparta dat aan de leiding ging door Arno Verschueren. De Belg kopte binnen vanuit een hoekschop van Vito van Crooij.

Sparta leek voor de 0-2 te gaan zorgen, maar Verschueren raakte de bal verkeerd. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant wél in. Marques tekende voor de late gelijkmaker en hield daarmee een punt in Nijmegen. In de slotfase wilde NEC nog voor de overwinning spelen en besloten de Rotterdammers tijd te rekken. Scheidsrechter Dennis Higler was daar niet van gediend en gaf een inworp van Sparta aan NEC. Sparta kon met een overwinning over nummer vijf Ajax heen, maar moet genoegen nemen met een punt, waarmee het op plek zes blijft. NEC vertoeft op plek negen.