Breaking news

'Heitinga moet assistent Schreuder worden bij Ajax na afwijzing Meulensteen'

'Heitinga moet assistent Schreuder worden bij Ajax na afwijzing Meulensteen'

26 januari - 17:43 Laatste update: 17:54
0

John Heitinga moet de nieuwe assitent van Alfred Schreuder worden bij Ajax, meldt Het Algemeen Dagblad. René Meulensteen zou hebben bedankt voor die functie, terwijl ook het aanblijven van Michael Reiziger en Matthias Kaltenbach onzeker is. 

Ajax hoopt de weg omhoog weer in te slaan door de technische staf 'flink op te schudden'. Eerder werd al bekend dat de Amsterdammers dat wilde bewerkstelligen door een nieuwe assistent voor Schreuder aan te stellen. Volgens het AD kwam Ajax al snel uit bij John Heitinga, die als een van de topkandidaten geldt in Amsterdam. De trainer staat momenteel aan het roer bij Jong Ajax en kan zodoende doorgeschoven worden. 

Ook Meulensteen was in beeld bij de Amsterdammers. De trainer was eerder jarenlang assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United en kwam in die periode in contact met Edwin van der Sar, die momenteel als algemeen directeur werkzaam is bij Ajax. Meulensteen had in eerste instantie wel oren naar de functie, maar zei uiteindelijk toch af toen hij de baan niet bleek te kunnen combineren met zijn werkzaamheden bij de Australische bond.

Reiziger en Kaltenbach

Volgens het AD is het aanblijven van Reiziger en Kaltenbach onzeker. Eerstgenoemde is al sinds 2019 assistent bij de Amsterdammers, toen nota bene Schreuder als hoofdtrainer aan de slag ging bij TSG Hoffenheim.

Kaltenbach kwam in het kielzog van Schreuder naar Ajax deze zomer. Daardoor moest Winston Bogarde het veld ruimen. Tijdens de veelbesproken sessie met mental coach Joost Leenders, waarin de Ajax-spelers aangaven ontevreden te zijn over de staf, werd de Duitse assistent verweten zwijgzaam te zijn. Bogarde werd juist gemist bij de spelers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie