Nieuws

'Als PSV Madueke kwijt raakt, kan je de schaal zo aan de concurrenten geven'

'Als PSV Madueke kwijt raakt, kan je de schaal zo aan de concurrenten geven'

16-01-2023 18:12 Laatste update: 18:18

Noni Madueke dreigt PSV te verlaten als Chelsea met een verhoogt bod komt, meldt Voetbal International. The Blues zijn zeer geïnteresseerd in de buitenspeler, maar zagen al een bod van dertig miljoen euro worden afgewezen.

Na het vertrek van Cody Gakpo lijkt ook Madueke mogelijk bezig aan zijn laatste weken bij PSV. "Als Chelsea er iets geld bij legt, gaat PSV over tot verkoop", vertelt VI clubwatcher Marco Timmer die stelt dat een mogelijk vertrek van de Engelsman een einde maakt aan de titelaspiraties van de Eindhovenaren. "Je hebt zo veel rendement verloren met Gakpo. Als je dan ook nog Madueke kwijt raakt, die in potentie en deel van dat rendement kan opvullen, dan kan je de schaal aan de concurrenten geven." PSV verwees een bod van dertig miljoen euro al naar de prullenbak en zouden mikken op een transfersom rond de veertig à 45 miljoen euro. 

Mocht PSV de Engelsman kwijtraken, zal er direct een vervanger moeten komen volgens de journalist. "Dan moet PSV gelijk één à twee versterkingen halen. Vroeger zat PSV in de situatie dat ze Jesper Karlsson zo konden ophalen bij AZ. Die moet vijftien à twintig miljoen kosten begrijp ik. Maar dat gaat dus niet", wijzend op de financiële tekortkomingen bij de Eindhovenaren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!