Nieuws

Everton-bestuur blijft thuis na dreigementen: 'Een diep trieste dag voor de club'

Everton-bestuur blijft thuis na dreigementen: 'Een diep trieste dag voor de club'

14-01-2023 14:57

Het bestuur van Everton is zaterdagmiddag niet aanwezig op Goodison Park bij de wedstrijd tegen Southampton. In een statement staat dat er een reële dreiging is jegens hen en er daarom geadviseerd is om thuis te blijven.

De club spreek over een ongekende beslissing. "De bestuursleden hebben met tegenzin de uitkomst aanvaard van de veiligheidsbeoordeling die is uitgevoerd door beveiligingsadviseurs", staat er in het statement. "De bestuursleden kregen dat advies vanwege diverse bedreigende berichten die de club ontving en toenemende incidenten van asociaal gedrag - waaronder gerichte fysieke agressie - bij recente thuiswedstrijden. Nooit eerder heeft onze hele raad van bestuur het bevel gekregen om wegens veiligheidsredenen geen wedstrijd bij te wonen. Het is een diep trieste dag voor Everton en zijn supporters."

Niet alleen het bestuur, maar ook manager Frank Lampard staat onder druk bij The Toffees. Everton staat op een teleurstellende achttiende plaats en bij een verlies tegen hekkensluiter Southampton lijkt de positie van de manager onhoudbaar. De laatste overwinning van Everton dateert al van oktober toen er met 3-0 werd gewonnen van Crystal Palace.