Nieuws

De Waard stopt als directeur van Telstar: 'Wil vakkenvuller of cabaretier worden'

De Waard stopt als directeur van Telstar: 'Wil vakkenvuller of cabaretier worden'

14-01-2023 11:38

Pieter de Waard neemt na zeventien jaar afscheid van Telstar. De Waard was de langstzittende algemeen directeur in het Nederlandse voetbal en kwam vaak in het nieuws vanwege zijn markante uitspraken.

De Waard liet in gesprek met ESPN weten te stoppen met het vak, bij NH Nieuws gaat de bestuurder verder in op het besluit. "Maar toen werden we overvallen door covid en vond ik het geen juist moment om aan Pieter de Waard te denken, maar aan de club. Na covid schoot het weer in mijn hoofd en ben ik bij een loopbaanbegeleider gesprekken gaan voeren om te kijken of er eventueel iets anders voor mij te doen was bij de club."

Bij het instappen van De Waard, in 2006, stond Telstar er financieel slecht voor. Inmiddels is dat anders. "We hebben er in ieder geval voor gezorgd dat de club in financieel opzicht in rustig vaarwater is terechtgekomen", meent De Waard, die zich in 2019 voor het voorzitterschap van de KNVB aanmeldde. "Ik wil mijn stempel op de KNVB drukken. Die zijn nog niet van mij af", meent de excentrieke bestuurder.

De volgende stap in de carrière van De Waard is nog onbekend. De mogelijkheden lijken echter grenzenloos. "Als ik een bouwmarkt binnenloop, denk ik, goh ik zou hier wel een tijd willen werken. Vakkenvuller. Dat heb ik vroeger ook gedaan als student. Of op een hefttruck. Ik zit in het traject om het uit te vinden. Wie weet... Ik wil graag cabaretier worden", besluit De Waard.