PSV bekert ondanks fout van Drommel door na overwinning op Sparta op Het Kasteel

10-01-2023 22:53 Laatste update: 11-01-2023 00:13
1

PSV heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in de strijd om de KNVB beker. De Eindhovenaren waren lange tijd heer en meester op Het Kasteel tegen Sparta. Een flater van doelman Joël Drommel bracht volledig onnodig de spanning terug in het duel: 1-2.

De wedstrijd in Spangen was een snel weerzien tussen beide ploegen. Zaterdag speelde Sparta nog op bezoek in Eindhoven knap met 0-0 gelijk. In Rotterdam was PSV echter van meet af aan heer en meester. Het was dan ook weinig verrassend dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Na een heerlijke aanval was het Érick Gutiérrez die met een leep wippertje Xavi Simons voor het vijandelijke doel zette.

De jonge middenvelder aarzelde geen moment en schoot vol overtuiging raak. De weerloze gastheren zochten uiteindelijk met een 0-2 tussenstand de kleedkamers op en dat was te danken aan Noni Madueke. Hetzij met wat geluk: het schot van de Engelsman werd van richting veranderd. Gezien het spelbeeld was de ruststand echter dik verdiend.

In de tweede helft liet PSV de touwtjes ietwat vieren en kwam Sparta in de 61ste minuut vanuit het niets terug in de wedstrijd. Drommel ging hopeloos in de fout bij een eenvoudig te vangen voorzet: Arno Verschueren profiteerde namens de Rotterdammers. Die treffer gaf de Spartanen duidelijk vleugels: Koki Saito schoot tien minuten na de aansluitingstreffer rakelings over. In de tegenstoot was het even later bijna raak voor Simons, maar doelman Nick Olij redde knap.

In een hachelijke slotfase waren de beste kansen voor Sparta, maar wist PSV - de uiteindelijke zwaarbevochten overwinning - over de streep te trekken. Drommel voorkwam met een katachtige reflex in de slotminuut nog de gelijkmaker van de voet van Saito. Dankzij de zege op Het Kasteel is PSV zeker van de laatste zestien in het bekertoernooi.