Nieuws

De Ligt looft 'intelligente' Blind: 'Hij zal Bayern helpen, ook in de topduels'

De Ligt looft 'intelligente' Blind: 'Hij zal Bayern helpen, ook in de topduels'

10-01-2023 12:15

Matthijs de Ligt is blij dat voetbalvriend Daley Blind de transfervrije overstap van Ajax naar Bayern München heeft gemaakt. Bovendien bereidt de verdediger zich voor op een 'intensieve' tweede seizoenshelft met Der Rekordmeister.

De Ligt is tijdens een persconferentie lovend over Blind. "Mijn relatie met Daley is erg goed", begint de verdediger. "Het is een geweldige speler, intelligent en heel goed met de bal. Ik denk dat hij ons ook in de belangrijke wedstrijden goed zal kunnen helpen."

De oud-Ajacied maakte deze winter zijn eerste trainingskamp bij Bayern mee. "Het is heel intens. Na drie weken vakantie moet je wat meer doen dan normaal", aldus De Ligt. "Gisteren hadden we onze eerste dag vrij. We trainen erg goed, maar het is ook belangrijk om weer op te laden."

Vrijdag speelt Bayern een vriendschappelijk duel met Red Bull Salzburg. Op 20 januari staat vervolgens de kraker in de Bundesliga op het programma tegen Red Bull Leipzig.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!