Nieuws

Slot bevestigt lange afwezigheid Trauner: 'Houd er zo min mogelijk rekening mee'

Slot bevestigt lange afwezigheid Trauner: 'Houd er zo min mogelijk rekening mee'

08-01-2023 13:16

Gernot Trauner keert dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer terug bij Feyenoord, dat bevestigt Arne Slot. De Oostenrijker raakte op de training geblesseerd en is maanden uit de roulatie.

Voor Trauner ging het mis op de training. De verdediger raakte geblesseerd en Slot houdt er ook geen rekening meer mee dat de verdediger dit seizoen nog minuten gaat maken voor de Rotterdammers. "Het is helemaal niet zo eenvoudig om midden in het seizoen een speler weer lekker mee te laten doen. Zeker niet zonder dat hij weer geblesseerd raakt. We zullen er alles aan doen, maar het zou niet de eerste speler zijn die tijdens de revalidatie te maken krijgt met een tegenvallertje", vertelt Slot voor de camera van ESPN.

Toch houdt Slot nog een sprankje hoop dat Trauner in de laatste speelrondes nog in actie kan komen. "Er is echt nog wel een mogelijkheid dat hij in april of mei beschikbaar is, maar de ervaring leert ook dat het even duurt voordat je beschikbaar bent en echt fit om een wedstrijd te spelen." Tegen FC Utrecht koos Slot voor Jacob Rasmussen als directe vervanger centraal achterin.