Nieuws

Lukaku weet het zeker: 'Hij wordt de volgende bondscoach van België'

Lukaku weet het zeker: 'Hij wordt de volgende bondscoach van België'

01-01-2023 15:42
1

Romelu Lukaku vindt Thierry Henry de ideale opvolger van Roberto Martínez als bondscoach van België. Volgens de spits van Internazionale is er geen enkele reden dat de Belgische bond naar andere kandidaten hoeft te kijken.

In gesprek met de Italiaanse tak van Sky is Lukaku openhartig over zijn ideale bondscoach. Martínez beleefde een teleurstellend WK bij de Belgen en besloot na zes jaar te vertrekken. "Thierry Henry is wat mij betreft de volgende bondscoach", zegt Lukaku. "Er bestaat geen twijfel over. Ik zeg het openlijk: hij wordt de volgende bondscoach. Hij heeft het respect van alle spelers, hij heeft alles gewonnen. Hij weet hoe hij moet coachen, hij weet wat er nodig is. Hij kent het team, de competitie, de staf. Voor mij is hij simpelweg de ideale optie." 

Henry heeft de nodige ervaring met De Rode Duivels. De voormalig topspits was tussen 2016 en 2018 al assistent-trainer van Martínez en is ook sinds 2021 weer aanwezig als assistent-bondscoach van de nationale ploeg. In de tussentijd was Henry ook trainer bij AS Monaco en het Canadese Montreal.