Nieuws

'Ineens stond ik met Van Persie, Rooney, Giggs en Evra op het traininsgveld'

'Ineens stond ik met Van Persie, Rooney, Giggs en Evra op het traininsgveld'

28-12-2022 12:07

Alexander Büttner keerde dit seizoen terug naar Doetinchem en speelt vandaag de dag zijn wedstrijden voor De Graafschap. De linksback, die ooit voor Manchester United uitkwam, voelt zich helemaal thuis in zijn geboortestad.

Büttner zat als kleine jongen als supporter op de tribune bij De Graafschap, maar de Doetinchemmer tekende afgelopen zomer pas als speler op de Vijverberg. "Het is er nooit eerder van gekomen. Toen ik elf was, speelde ik bij VV Doetinchem en wilde Ajax me hebben. Zo’n kans laat je niet liggen", vertelt Büttner in gesprek met Voetbal International. "Vervolgens kwam Vitesse, Manchester United en ga zo maar door. Dat ik eindelijk hier mag spelen, voelt wel als thuiskomen. Ik ben opgegroeid in Doetinchem, mijn familie en vrienden komen hiervandaan. Ik vind De Graafschap al heel lang een mooie club. Vroeger zat ik hier op de tribune. Veel bekenden van me zijn supporter en zitten hier iedere thuiswedstrijd."

Tot op heden wordt de linksback aangesproken op zijn tijd als speler van United. "Dat houdt nooit op, denk ik. Ik snap het ook wel, want toentertijd was het een opmerkelijke stap", erkent Büttner. "Toen mijn zaakwaarnemer belde, dacht ik ook: Die zit te ouwehoeren. Maar het was echt zo. Die tijd zal ik nooit vergeten. Ik hoor weleens dat ik daar mislukt ben, maar zo zie ik het niet. Ineens stond ik met Robin van Persie, Wayne Rooney, Ryan Giggs en Patrice Evra op het trainingsveld. Ja, dat was aanpoten. Het ging zó snel, maar spelers op dat niveau zijn ook veel intelligenter. Ik heb daar heel veel van opgestoken. Bij United ben ik kampioen geworden en heb ik in de Champions League gespeeld met de beste spelers. Noem dat maar mislukt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!