Breaking news

Blind sluit RvC-rol bij Ajax uit: 'Berichten over rentree bij deze uit de wereld'

Blind sluit RvC-rol bij Ajax uit: 'Berichten over rentree bij deze uit de wereld'

26-12-2022 12:46 Laatste update: 13:09
2

Danny Blind keert niet terug bij Ajax in de Raad van Commissarissen. In de media gingen de laatste maanden verhalen rond dat de voormalig Ajacied terug zou keren in Amsterdam, maar dat gaat niet gebeuren.

Blind geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan zijn handen vrij te willen houden. In november zijn er al gesprekken gevoerd met Edwin van der Sar om dit duidelijk te maken. "Nu het WK voorbij is en mijn werk bij Oranje is gestopt, verschijnen er berichten over een rentree in de RvC. Dat is dan bij deze uit de wereld", vertelt Blind die stelt dat randzaken niet mee hebben geholpen. De benauwde situatie rondom zijn zoon Daley heeft echter geen invloed op zijn keuze gehad. "Ik kan zaken al jaren rationeel scheiden. Wat ik zeg: Begin november was ik er voor mezelf al wel uit. En dat is niet meer veranderd."

Vorig jaar verliet Blind de RvC om Louis van Gaal te assisteren in aanloop naar het WK in Qatar. Nu het toernooi er op zit kan de voormalig assistent zich gaan focussen op andere werkzaamheden. Hoofdtrainer ziet Blind zich niet meer worden, al sluit hij een rol als assistent in de toekomst niet uit. Bij Ajax kon Blind een zwaargewicht worden in de directie van de Amsterdammers, maar daar heeft hij klaarblijkelijk geen trek in.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!