Nieuws

'KNVB heeft flinke plannen met Oranje en Koeman: prijs tussen 2022 en 2026'

'KNVB heeft flinke plannen met Oranje en Koeman: prijs tussen 2022 en 2026'

23-12-2022 12:40
1

Volgens Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad is de doelstelling van de KNVB om een prijs te pakken in de periode tussen 2022 en 2026. Daarnaast openbaart Sjoerd Mossou dat het geloof van Frenkie de Jong in een wereldtitel op het toernooi in Qatar erg groot was.

Zoals bekend werd Oranje uitgeschakeld na penalty's tegen Argentinië in de kwartfinale op het WK. "Ik sprak Frenkie de Jong na afloop van Nederland-Argentinië en hij zei echt te denken dat Nederland wereldkampioen ging worden", zegt Mossou in de Voetbalpodcast van het AD. "Die was zwaar aangeslagen, zoals iedereen. Die dacht écht dat we gingen winnen. Daardoor was die teleurstelling nog groter."

Vervolgens haakt Wijffels in. "KNVB heeft in het nieuwe beleidsplan tussen 2022 en 2026 gewoon opgenomen dat het doel is om een prijs met Oranje te winnen", vertelt de journalist. "Dat kan de Nations League winnen zijn, Europees kampioen worden of wereldkampioen worden. Marianne van Leeuwen heeft in het sollicitatiegesprek met Koeman gezegd: de doelstelling is om wereldkampioen te worden."

Die woorden van de de directeur betaald voetbal bevielen de bondscoach. "Toen zei Koeman: Oh, dat is een mooi doel. Dat is ook de mijne.", aldus Wijffels. "Dus Koeman gaat er ook voor om het hoogste neer te zetten. Als hij het niet doet, voldoet hij ook niet aan de doelstelling van de KNVB."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!