Nieuws

'Messi werd al op gelijke hoogte met Maradona gezet, maar nu is dat definitief'

'Messi werd al op gelijke hoogte met Maradona gezet, maar nu is dat definitief'

18-12-2022 19:23

Volgens Zuid-Amerikakenner Edwin Winkels is Lionel Messi na zondag net zo'n Argentijnse grootheid als Diego Maradona. La Pulga pakte in Qatar de wereldtitel met Argentinië, na in een zinderende finale Frankrijk na strafschoppen te verslaan.

Na afloop feliciteerden de Argentijnse spelers uiteraard keeper Emiliano Martínez, die een penalty stopte. Echter waren alle ogen gericht op dé talisman: Lionel Messi. Een teken van respect voor de superster, zo zegt Winkels. "Toen Argentinië de Copa América won, maakte Di María de beslissende penalty. Iedereen liep toen naar Messi om hem te feliciteren dat gebeurde nu weer."

Messi scoorde tweemaal in de finale en heeft zijn grootste droom bereikt. Argentinië werd al twee keer eerder wereldkampioen, in 1978 en 1986. Toen aan de hand van Mario Kempes en Diego Maradona. Is Messi nu net zo'n grootheid als laatstgenoemde? "Er is een Argentijns liedje, dat als volgt gaat: 'Ik ben in Argentinië geboren. Het land van Diego en Lionel'. Hij werd dus al op gelijke hoogte met hem gezet, maar dat zal na vandaag definitief zo zijn."

"De Messi-sceptici die er zijn, zeiden altijd dat hij niet zo groot als Maradona zou worden, totdat hij de wereldtitel wint", aldus Winkels. "Voor zo'n groot idool als Maradona heb je bijna geen opvolger. Wij hebben dat niet voor Cruijff, maar zij nu wel voor hem. Het is Messi gelukt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!