Breaking news

De Telegraaf: Blind mag deze winter transfervrij vertrekken bij Ajax

De Telegraaf: Blind mag deze winter transfervrij vertrekken bij Ajax

14-12-2022 20:02 Laatste update: 20:16
10

Daley Blind mag deze winter vertrekken bij Ajax, meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant hebben de Amsterdammers de ingediende transferwens van de linkervleugelverdediger gehonoreerd. Naar verluidt hoeft de regerend landskampioen geen transfersom te ontvangen voor Blind.

'Bronnen rondom de Amsterdamse club zeggen dat Ajax de ervaren verdediger vanzelfsprekend liever niet had laten gaan, maar geven aan dat de beslissing uit respect naar de clubicoon is genomen', schrijft De Telegraaf. De ervaren verdediger speelde sinds zijn achtste bij Ajax en boekte meerdere successen met de Amsterdammers. Zo won hij onder meer zeven landstitels en behaalde hij de halve finale van de Champions League in 2019.

Blind is bij Ajax op het tweede plan gekomen. Trainer Alfred Schreuder gaf de laatste competitiewedstrijden van de Amsterdammers de voorkeur aan Owen Wijndal. Royal Antwerp zou de Ajacied een uitweg kunnen bieden. Naar verluidt willen Technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel de routiner graag naar België halen.