Reactie

Slot met vertrouwen richting Eredivisie: 'Dat vind ik een kwaliteit van Feyenoord'

Slot met vertrouwen richting Eredivisie: 'Dat vind ik een kwaliteit van Feyenoord'

13-12-2022 23:12
1

Arne Slot stelt dat Feyenoord nog veel beter kan dan dat het in de eerste seizoenshelft heeft laten zien. De Rotterdammers staan momenteel aan kop in de Eredivisie, maar het spel liet soms nog te wensen over.

Na veertien wedstrijden in de Eredivisie is het de naam van Feyenoord die toch enigszins verassend de ranglijst aanvoert. Dat doet Slot goed, maar daar is het volgens hem nog niet mee gedaan. ''We staan er goed op, maar kunnen veel beter. Misschien niet zozeer qua resultaten, want die zijn prima, maar wel qua spel en qua dominantie. Daar kunnen we zeker nog vooruitgang boeken”, stelt de oefenmeester in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Rotterdammers leden één nederlaag, in Eindhoven tegen PSV, maar hadden vlak voor de WK-stop een wat 'makkelijker' programma. ''We hadden het programma ook mee. We kregen de laatste weken teams uit de onderste helft van de eredivisie. Wat ik vooral uit het eerste blok van de competitie haal, is dat we moeilijk te verslaan zijn. Dat vind ik een kwaliteit van Feyenoord."

"We hebben ook concessies gedaan aan onze speelwijze", vervolgt Slot, die nu de tijd heeft gekregen om aan zijn elftal te bouwen. "Van het vorige seizoen bleven zes spelers over. We moesten een nieuw team bouwen. Er kwamen vijftien man bij. We hebben ons wel eens aangepast en wedstrijden lelijk gewonnen. De lange winterstop gaf ons tijd om de eigen stijl te ontwikkelen", besluit hij.

Feyenoord speelde tot nu toe twee oefenwedstrijden na de winterstop. Het Belgische KV Oostende werd zaterdagmiddag met 2-0 verslagen en dinsdagmiddag won de Stadionclub van het Franse Racing Strasbourg (0-1).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!