Nieuws

Vertonghen kapot na uitschakeling: 'We hebben gevochten en alles gegeven'

Vertonghen kapot na uitschakeling: 'We hebben gevochten en alles gegeven'

01-12-2022 19:20

Jan Vertonghen is duidelijk kapot van de uitschakeling op het WK in Qatar. België wist donderdagmiddag niet te winnen van Kroatië, waardoor de Rode Duivels naar huis moeten.

"Dit doet pijn. Zeker na een wedstrijd als deze verdien je het niet om eruit te gaan, maar hier hebben we het niet laten liggen", zegt Vertonghen na afloop van de teleurstellende wedstrijd voor de camera van de NOS. "We hebben gevochten en alles gegeven. We zijn ook goed op de counter en zeker in de tweede wedstrijd was de ruimte er niet om te counteren, nu wel. Zo creërden we normaal gesproken veel kansen."

Verschillende Belgische media suggereerden deze week dat de Belgische spelers niet goed met elkaar konden opschieten. Volgens Vertonghen is hier niks van waar. "Er is veel teleurstelling, chaos. Eerlijk gezegd meer buiten dan binnen, daar viel het wel mee. Ik heb het erger meegemaakt. Nee, het was niet zo slecht dat we niet met elkaar door één deur konden of niet op het veld konden staan. Dat heb je nu kunnen zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!