Nieuws

Senegalese media zien 'naïeve' eigen ploeg: 'Oranje was bang voor ons'

Senegalese media zien 'naïeve' eigen ploeg: 'Oranje was bang voor ons'

22-11-2022 10:00
1

Senegal verloor maandag de openingswedstrijd van het eigen WK tegen Oranje met 0-2. De pers uit het Afrikaanse land wijt de nederlaag aan defensieve onoplettendheid, maar ook aan naïviteit. VoetbalNieuws maakt een rondje langs de belangrijkste Senegalese media.

'Een slechte start voor de Leeuwen van Senegal op het WK', luidt de veelzeggende kop van het artikel van het medium Seneweb. 'Senegal betaalde de prijs voor defensieve laksheid en een gebrek aan inzet op het middenveld', concludeert het grote sportplatform in het Afrikaanse land.

Seneweb zag de eigen nationale ploeg de nodige kansen creëren en was verrast dat er 'na een soort stilte' alsnog gescoord werd in de tweede helft. 'Er is geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten, de hoofden moeten snel dezelfde kans weer op, want vrijdag 25 november wacht gastland Qatar.'

'Nederland was bang'

'Nederland komt met de schrik vrij tegen Afrikaans kampioen Senegal en wint uiteindelijk ruim 2-0', analyseert Senego de wedstrijd. De sportwebsite zag de ploeg van Aliou Cissé 'het tempo niet vast weten te houden' en denkt dat alleen winst telt tegen Qatar om uitzicht te houden op het bereiken van de achtste finale.

Wal Fadjri l 'Aurore zag een 'naïef Senegal' voor de dag komen. 'De nederlaag van Senegal doet geen recht aan de uitslag. Nederland was bang en trok zich terug met een heel laag blok. Dit zien we niet vaker van Oranje. Het was er de wedstrijd niet naar om met deze uitslag te verliezen. In het eerste kwartier had het verschil gemaakt kunnen worden, maar 'we' waren te naïef', aldus de Franstalige krant.