Eagles en Vitesse sluiten Eredivisiejaar af met doelpuntrijk gelijkspel

13-11-2022 21:59

Go Ahead Eagles en Vitesse hebben het Eredivisiejaar afgesloten met een 2-2 gelijkspel. Lang leken de Deventenaren hun vierde zege van het seizoen te boeken, maar na rust sloeg de ploeg van Phillip Cocu tweemaal toe.

Go Ahead kwam binnen tien minuten al op voorsprong. Philippe Rommens liet doelman Daan Reiziger volstrekt kansloos met een heerlijke vrije trap. Even later was hij wederom trefzeker. Na wat gerommel op de rand van het stafschopgebied belandde de bal voor de voeten van de controleur, die in de linkerhoek binnenschoot.

Vlak na rust zorgde Matus Bero voor de Arnhemse aansluitingstreffer. De Slowaak duwde de bal met zijn scheenbeen over doelman De Lange na een voorzet van Maximilian Wittek. De spanning was daardoor weer terug aan de Vetkampstraat. René Hake ontplofte aan de zijlijn na de volgens hem veel te slappe start van de tweede helft.

Vitesse zette door en claimde een strafschop nadat de bal op de hand van Evert Linthorst terecht kwam. Even twijfelde scheidsrechter Oostrom, maar na ingrijpen van de VAR wuifde hij het uiteindelijk weg. Er volgde een fase met balbezit over en weer, maar tot serieuze kansen leidde het voor beide ploegen lang niet. In de blessuretijd kwam Vitesse middels invaller Simon van Duivenbooden echter nog verdiend langszij, waardoor de 2-2 eindstand op het scorebord stond.

Go Ahead Eagles eindigt 2022 op de elfde plaats en is sinds 9 september al ongeslagen in de Eredivisie. Vitesse verschafte zichzelf weer enigszins lucht en staat dertiende.