Nieuws

'Positie Van Bronckhorst ter discussie bij Rangers: Gerrard genoemd als opvolger'

'Positie Van Bronckhorst ter discussie bij Rangers: Gerrard genoemd als opvolger'

07-11-2022 16:32
6

Giovanni van Bronckhorst moet vrezen voor zijn baan bij Rangers FC. Volgens diverse Schotse media, waaronder The Daily Record, is een voortijdig afscheid niet langer uitgesloten voor de topclub.

Mogelijk wordt de 2-1 zeperd tegen St. Johnstone van het afgelopen weekend Van Bronckhorst fataal. Door de nieuwe nederlaag bedraagt de achterstand op de eeuwige rivaal en koploper van Schotland, Celtic, inmiddels zeven punten. Daarnaast waren de resultaten in de Champions League bedroevend.

Met nul punten, twee doelpunten voor en liefst 22 treffers tegen groeiden The Gers uit tot de slechtste Champions League-deelnemer ooit. Zondag wist The Herald al te melden dat er een crisisberaad plaats zou vinden over de toekomst van de Nederlander op Ibrox. Oud-spits Kenny Miller viel Van Bronckhorst in een eerder stadium al publiek af en stelde onder meer dat de spelers het vertrouwen in de manager hebben verloren.

Bij de bookmakers geldt de onlangs bij Aston Villa ontslagen Steven Gerrard als topfavoriet om Van Bronckhorst op te volgen. Ralph Hasenhüttl, maandag de laan uit gestuurd bij Southampton, wordt daarnaast genoemd als potentiële nieuwe manager bij de Rangers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!