Nieuws

Moniz ziet gebrek aan steun vanuit Nederland: 'Het is verdacht stil ja, dat klopt'

Moniz ziet gebrek aan steun vanuit Nederland: 'Het is verdacht stil ja, dat klopt'

03-11-2022 16:45

Ricardo Moniz is teleurgesteld in de reactie, of beter gezegd, het gebrek ervan, vanuit Nederland. De trainer stapte na het horen van oerwoudgeluiden van het veld met zijn ploeg Zalaegerszegi TE in Hongarije en werd vier duels geschorst. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad is de teleurstelling van Moniz te merken. "Ik heb de UEFA een lange mail gestuurd. Ze zouden me terugbellen, maar ik heb niks meer gehoord", stelt de trainer. Moniz werd volgens officiële lezingen van de Hongaarse voetbalbond geschorst omdat hij het veld had betreden. "Het is verdacht stil ja, dat klopt", stelt oud-voetballer Dries Boussatta, die tijdens zijn voetbalcarrière ook te maken kreeg met veel disciminerende kreten. "En dat is te krankzinnig voor woorden."

Volgens Boussatta is het belachelijk dat er niet meer aandacht wordt besteed aan het voorval. "Een Nederlandse trainer zet zich in voor de goede zaak, wordt vervolgens door de Hongaarse bond ‘beloond’ met een maand schorsing, en niemand die het voor hem opneemt. Een grove schande is het. Als Ronald Koeman of welke andere grote naam dan ook te maken had gekregen met een misstand van deze omvang, dan is iedereen er als eerste bij om moord en brand te schreeuwen. Dan blijft het in de media dagenlang hot news."

De oud-voetballer stelt dat het niet helpt dat Hongarije zo ver weg is en het meeste nieuws daar aan ons voorbij gaat. "Nu hoor je niemand. Blijkbaar is Hongarije een ver-van-ons bedshow. Wat daar gebeurt is kennelijk niet interessant genoeg, zelfs niet als een landgenoot er met groot onrecht te maken krijgt."