Nieuws

WK komt mogelijk in gevaar voor Son: Zuid-Koreaan moet oogoperatie ondergaan

WK komt mogelijk in gevaar voor Son: Zuid-Koreaan moet oogoperatie ondergaan

02-11-2022 22:22
3

Het WK komt mogelijk in gevaar voor Tottenham Hotspur-aanvaller Heung-Min Son. De Zuid-Koreaan moet geopereerd worden aan een breuk rond zijn linkeroog.

Dat meldt Tottenham Hotspur woensdagavond. De Engelse topclub laat niet weten hoe lang het herstel zal duren en of de sterspeler het WK kan halen. 'Na de operatie zal Son zich met onze medische staf richten op zijn revalidatie en wij zullen de supporters updates geven wanneer het kan', aldus Spurs.

Op 20 november gaat het WK in Qatar van start. Het zal dus nog spannend worden of Son hieraan kan deelnemen. Zuid-Korea speelt in de groepsfase tegen Uruguay (24 november), Ghana (28 november) en Portugal (2 december).

Aanvoerder Son is dé absolute sterspeler van Zuid-Korea. De dertigjarige vleugelaanvaller maake op 30 december 2010 zijn debuut voor zijn vaderland. Inmiddels heeft hij 105 interlands achter zijn naam staan, waarin hij goed was voor 35 doelpunten en zeventien assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!