Nieuws

'Barcelona denkt aan Ajacied, maar haalt liever Ruben Neves op bij Wolves'

'Barcelona denkt aan Ajacied, maar haalt liever Ruben Neves op bij Wolves'

25-10-2022 10:20

FC Barcelona houdt de situatie van Edson Álvarez nauwlettend in de gaten. De Mexicaan van Ajax staat op de radar van de Catalanen, hoewel de club liever Ruben Néves over ziet komen van Wolverhampton Wanderers.

Volgens het Spaanse Sport is de vraagprijs van Álvarez wel te gortig: de verdedigende middenvelder zou ruim vijftig miljoen euro moeten kosten. Néves staat al maanden in de belangstelling van Barça en die interesse is niet minder geworden. De Catalaanse club wil in januari nog een aantal versterkingen aantrekken, vooral omdat Sergio Busquets waarschijnlijk zijn laatste seizoen bij de Blaugranas speelt. 

Álvarez stond in de zomertransferperiode nadrukkelijk in de belangstelling van Chelsea FC. De Londense club deed een bod van bijna vijftig miljoen euro, maar Ajax besloot niet te happen. Barça houdt ook de situatie van Enzo Fernández (Benfica), Martín Zubimendi (Real Sociedad) en Ibrahim Sangaré (PSV) in de gaten. Ajax deed de afgelopen seizoenen al meermaals zaken met Barcelona. Onder meer Frenkie de Jong en Sergiño Dest vertrokken naar de club.