Nieuws

Van Nistelrooij kalm na nederlaag: 'We creëerden veel, des te pijnlijker'

Van Nistelrooij kalm na nederlaag: 'We creëerden veel, des te pijnlijker'

23-10-2022 17:14
1

Ruud van Nistelrooij ging zondag onderuit met PSV op bezoek bij FC Groningen, maar de trainer wil niet van een wanprestatie spreken. Alles zat simpelweg tegen in de Euroborg en de Eindhovenaren waren niet effectief genoeg, aldus de hoofdtrainer. 

"Tussen minuut 39 en 46", doelt Van Nistelrooij op de periode waarin PSV moet beginnen met de analyse in gesprek met ESPN. "In die minuten krijg je er drie tegen en ga je met 3-1 rusten. Als ik terugdenk aan de eerste helft moet je eigenlijk met 3-1 voorstaan. Je komt nog terug, we bleven wel ons ding doen. In de rust zeg je: als we kansen blijven creëeren, komt het goed. De aansluitingstreffer viel wat laat, en daarna vallen er ballen op de lat, worden van de lijn gehaald. Wij moeten gewoon die bal tussen de palen schieten."

Het zat PSV simpelweg niet mee in Groningen. "Dat moet je wel kunnen zeggen, alleen gaat het uiteindelijk om het resultaat. Als je ziet hoe veel we creëeren en hoe we dat doen, dan doen we heel veel goed. Dat maakt het des te pijnlijker, als je op zo'n manier drie goals tegen krijgt. Het zijn ongelukkige momenten, het is niet zo dat een tegenstander iets heel bijzonders deed of iets tactisch. Dat zijn dingen die gebeuren in voetbal en deze keer werd het meteen afgestraft. Dat is ook effectiviteit. Wij hebben met het aantal kansen veel te weinig doelpunten gemaakt", besluit Van Nistelrooij. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!