Nieuws

Van Gassel houdt Excelsior op de been: 'Ik keek ook gelijk naar de bank'

Van Gassel houdt Excelsior op de been: 'Ik keek ook gelijk naar de bank'

23-10-2022 14:22

Stijn van Gassel was zondag de gevierde man na het duel tussen Excelsior en AZ. De doelman hield zijn ploeg meermaals op de been en had in de slotfase een belangrijke redding in huis. 

Van Gassel meldde zich met een zeer goed humeur voor de camera van ESPN. "Het was een zware wedstrijd, we hadden het in de eerste helft al zwaar met hun spel. We hadden drie kansen en er vliegen er twee binnen. Voor de wedstrijd zeiden we al: we krijgen vier kansen, daar moeten we uit scoren. En dat is gelukt."

AZ kwam direct na rust op 2-1 en Van Gassel zag de bui al hangen. "Uiteindelijk hebben we hard gestreden tegen een goede ploeg en hadden we iedereen nodig, het is goed uitgepakt. Je weet dat we in de tweede helft 45 minuten achter de bal moeten gaan. Het is ook wel lekker dat je in de laatste minuut nog belangrijk kan zijn voor je ploeg met een redding."

De doelman kwam één op één te staan en won het onderlinge gevecht. "Je ziet dat de speler met zijn rug naar mij toekwam, en ik gooide mezelf snel ervoor. Dan is het wel gelukkig dat de bal tegen me aankomt en lekker dat je die bal pakt. Ik keek ook gelijk naar de bank toe. We hebben een leuk team samen en het is leuk dat we het zo kunnen vieren", besluit Van Gassel. De doelman verrichte dit seizoen al 63 reddingen in de Eredivisie, dertien reddingen meer dan de nummer twee.