Nieuws

Arteta onderschat PSV niet: 'Op basis van hun prestaties wordt het een zwaar duel'

Arteta onderschat PSV niet: 'Op basis van hun prestaties wordt het een zwaar duel'

19-10-2022 19:04

Mikel Arteta staat donderdagavond met Arsenal FC tegenover PSV. De Spaanse manager is te spreken over de prestaties van de Eindhovenaren en verwacht een lastig duel in het Emirates Stadium. 

Arteta sprak woensdagavond daags voor het treffen met de ploeg van Ruud van Nistelrooij, die jarenlang furore maakte bij rivaal Manchester United. Volgens Arteta is PSV de grootste concurrent van de groep en moet er thuis worden gewonnen. "Dat is heel belangrijk. Als je de kans hebt om een gat te slaan, dan moet je dat doen. Het is altijd onvoorspelbaar wat er nog kan gebeuren in de volgende wedstrijd. Je moet nog uit spelen en we kennen ook het niveau van de andere tegenstander", stelt Arteta, opgetekend door Football London

De Spanjaard zag PSV in twee wedstrijden tien keer tegen FC Zürich scoren. "Wat ik kan zeggen is dat het, op basis van hun prestaties in eigen land en in Europa, een moeilijke wedstrijd wordt", besluit Arteta. PSV staat tweede in de Europa League-groep en zet met een overwinning een reuzenstap naar overwintering in het toernooi.