ADO en Kuyt boeken knappe zege in Breda, PEC verslaat Heracles na sterke start

14-10-2022 22:10 Laatste update: 22:20

ADO heeft op bezoek bij NAC Breda een knappe zege geboekt. De ploeg van trainer Dirk Kuyt won zeer terecht met 1-2 in het Rat Verlegh Stadion. PEC Zwolle wist in eigen huis met 3-2 te winnen van koploper Heracles Almelo.

ADO Den Haag - NAC Breda 1-2
NAC begon sterk aan de wedstrijd en kwam na drie minuten spelen al op voorsprong via Jort van der Sande. ADO leek weer een zware avond tegemoet te gaan, maar aanvoerder Thomas Verheydt stond op voor ADO. De spits tekende binnen het kwartier de 1-1 aan en kopte na een half uur spelen de 1-2 tegen de touwen. De ploeg van Kuyt groeide in de wedstrijd en kreeg via Xander Severina mogelijkheden op de derde Haagse goal. De buitenspeler was de uitblinker van de avond, maar beloondde zichzelf niet met een treffer. ADO hield de voorsprong vast, ondanks een spannende slotfase in Breda. De Residentieclub stijgt naar de dertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. NAC staat na de nederlaag veertiende op de ranglijst.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 3-2
Koploper Heraces Almelo reisde vol vertrouwen af naar Zwolle, nadat vorige week beslag werd gelegd op de periodetitel. PEC begon echter veel sterker aan het duel en kwam binnen veertig minuten op 3-0 dankzij doelpunten van Gervane Kasteneer en Lennart Thy (2x). Op slag van rust deed Heracles wat terug via Samuel Armenteros: 3-1. In de tweede helft leek PEC niet meer in de problemen te komen, al maakte Riginio Cicilia in de 88ste minuut nog wel de 3-2. Daar bleef het ook bij en dus boekt PEC een knappe overwinning op koploper Heracles.