Nieuws

Cocu verrast en voegt Theo Janssen toe aan de technische staf van Vitesse

Cocu verrast en voegt Theo Janssen toe aan de technische staf van Vitesse

12-10-2022 14:32

Theo Janssen gaat per direct de technische staf van Vitesse versterken. De oud-voetballer gaat Phillip Cocu assisteren maar blijft ook werkzaam in de jeugdopleiding van de Arnhemmers, aldus de club.

Met de aanstelling van Janssen drukt Cocu gelijk zijn stempel binnen de club. Met de clubicoon aan zijn zijde hoopt hij uit het dal te kunnen klimmen. De andere assistent van Vitesse is Chris van der Weerden.

Oud-prof Janssen verschijnt momenteel vaak op televisie als analist, maar heeft ook een belangrijke rol in de jeugdopleiding van de club. Die taken blijft hij vooralsnog gewoon uitvoeren. "Theo beschikt over de benodigde competenties en heeft geel-zwart bloed", aldus technisch directeur Benjamin Schmedes. "Zijn betrokkenheid past ook in het streven om de hoofdmacht en de opleiding dicht bij elkaar te brengen. Theo vormt met onder meer Nicky Hofs, coach van O21, een brug binnen de club."

Janssen zelf is trots op zijn aanstelling. "Ik ga er alles aan doen. Dit is een mooie stap in mijn ontwikkeling als trainer. Ik ben hier best trots op. Ik hoop dat we, met de steun van de supporters, de weg omhoog kunnen vinden op de ranglijst."