Nieuws

'Tuchel bedankt voor Bundesliga-klus en wacht op aanbod van betere clubs'

'Tuchel bedankt voor Bundesliga-klus en wacht op aanbod van betere clubs'

04-10-2022 13:37

Thomas Tuchel is benaderd door Bayer Leverkusen om het roer van Gerardo Seaone over te nemen. De Duitse oefenmeester ziet een dienstverband bij Die Werkself echter niet zitten en heeft bedankt voor het aanbod. 

Volgens Sport1 ziet Tuchel in Leverkusen niet de juiste club om zijn trainerscarrière voort te zetten. Tuchel werd begin september ontslagen bij Chelsea na teleurstellende resultaten. Bij Leverkusen gaat het op zijn zachtst gezegd ook niet goed: de Duitse club staat voorlaatste in de Bundesliga en sprokkelde in de eerste acht wedstrijden vijf punten bij elkaar. De 4-0 nederlaag tegen Bayern München zou de druppel zijn geweest voor de clubleiding van Leverkusen. 

Markus Babbel, voormalig speler en trainer in de Bundesliga, geeft de huidige trainer Seaone weinig kans om te blijven zitten. "Gerardo maakt geen schijn van kans, hij zal dit niet overleden", stelt Babbel. Seaone staat dinsdagavond met zijn ploeg tegenover FC Porto in de Champions League. De Duitse club won wel knap met 2-0 van Atlético Madrid en bekleedt daarmee een tweede plek in de poule. In de strijd om de DFB-Pokal werd Leverkusen er schaamteloos uitgeknikkerd door derdeklasser Elversberg.