Nieuws

'Traditionele topclubs zullen de arbitrage mee hebben in de beslissende fase'

'Traditionele topclubs zullen de arbitrage mee hebben in de beslissende fase'

29-09-2022 14:27

Barry van Galen verwacht een spannende titelrace in de Eredivisie. De voormalig speler van AZ is onder de indruk van zijn oude werkgever, maar denkt niet dat de Alkmaarders dit seizoen kunnen stunten.

AZ wist voor de interlandbreak titelfavoriet Ajax in eigen huis met 2-1 te verslaan. "AZ is gewoon goed", zegt Van Galen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar waar ik altijd naar kijk, is of de ploeg kampioenservaring in de selectie of in de staf heeft. Die heeft AZ niet. En in zo’n laatste maand is dat nodig, want dan komt de druk echt om de hoek kijken. Een voordeel is dat Schreuder, Slot en zeker Van Nistelrooij ook niet heel ervaren zijn. Alleen Schreuder werd als trainer kampioen, maar wel in België."

"Je mag het niet zeggen, maar de traditionele topclubs zullen straks de arbitrage mee hebben in de beslissende fase", vervolgt de voormalig AZ'er. "Thuis zullen ze nauwelijks punten verspelen. Als je als AZ en FC Twente dus echt mee wilt doen, moet je heel veel punten halen. AZ hoort er wel bij hoor, het lukt de club al jaren zich ertussen te nestelen. FC Twente hoort er traditioneel niet bij, die club speelde nog niet zo lang geleden eerste divisie, maar dit seizoen zouden ze lang kunnen aanhaken. Al is Ajax de topfavoriet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!