Nieuws

Nübel ziet terugkeer naar Bayern niet zitten: 'Speeltijd is het belangrijkst'

Nübel ziet terugkeer naar Bayern niet zitten: 'Speeltijd is het belangrijkst'

29-09-2022 13:43

Alexander Nübel ziet een terugkeer bij Bayern München niet zitten zolang Manuel Neuer nog onder contract staat bij de Zuid-Duitsers. De doelman van AS Monaco is gehuurd van Der Rekordmeister maar keert enkel terug als hij kans op speeltijd heeft.

Nübel stond in Duitsland als groot keeperstalent te boek. Vandaar dat Bayern ook toesloeg en de doelman, niet zonder enige slag of stoot, oppikte bij Schalke 04. Echter bleek Neuer in München nog steeds nummer één onder de lat waardoor een verhuur periode de enige uitweg was. Nu Nübel wekelijks onder de lat staat bij Monaco ziet hij zichzelf niet snel terugkeren naar Duitsland. "Voor mij is speeltijd op dit moment het allerbelangrijkste. Als Manuel bij Bayern blijft, hij heeft nog een contract tot 2024, dan heeft het voor mij geen enkele zin om terug te gaan naar de club. Ik heb daar natuurlijk nog een contract, maar ik denk dat het voor Bayern München ook geen enkele zin heeft als ze mij en Manuel bij het team hebben”, vertelt Nübel bij Get French Football News.

De Duitse-doelverdediger benadrukt dat speeltijd het aller belangrijkste is. "Ritme is gewoon super belangrijk voor een keeper. Normaal gesproken wissel je je doelman niet zo snel in een wedstrijd of zelfs gedurende een heel seizoen. Wedstrijdritme en acties op belangrijke momenten is iets heel anders dan wat je op trainingen doet. Kijken waar de ruimte op het veld ligt is een heel belangrijk gevoel om terug te krijgen."