Nieuws

Argentinië komt met goed nieuws: succescoach verlengt contract tot en met WK 2026

Argentinië komt met goed nieuws: succescoach verlengt contract tot en met WK 2026

28-09-2022 08:35

Lionel Scaloni heeft zich langer verbonden aan Argentinië. De bondcoach tekende een contract tot en met het WK van 2026 bij de Argentijnse bond.

Claudio Tapia is maar wat blij met de verlenging van Scaloni. De voorzitter van de Argentijnse bond maakt het nieuws bekend via zijn twitteraccount. "Met trots kan ik je vertellen dat we de verlenging van Lionel Scaloni als coach van Argentinië hebben geregeld tot het WK 2026. We blijven inzetten op het uitgebreide nationale teamproject. Scalonet is er al even!", schrijft Tapia.

Scaloni zelf liet eerder ook al weten dat de gesprekken met Argentinië gaande waren. "Ik wil graag door met dit team en deze groep. Dat is mijn verlangen. De gesprekken bevinden zich in een vergevorderd stadium."

In de nacht van dinsdag op woensdag zette Argentinië de ongeslagen reeks onder Scaloni voort tegen Jamaica. Lionel Messi scoorde tweemaal. De Argentijnen hebben nu 35 keer op niet verloren. Daarmee zijn Scaloni en co. nog twee zeges verwijderd van het record van Italië, dat 37 keer op rij ongeslagen bleef.