Nieuws

RKC accepteert straf van KNVB voor 'buitensporig gedrag' Vaessen en Kramer

RKC accepteert straf van KNVB voor 'buitensporig gedrag' Vaessen en Kramer

16-09-2022 12:54
3

RKC Waalwijk is onaangenaam verrast door de hoge straf van de KNVB na het gedrag van Etienne Vaessen en Michiel Kramer in het duel met PSV, maar gaat niet in hoger beroep. De Eindhovenaren kregen in de slotfase een dubieuze strafschop tegen en de twee RKC'ers konden hun woede na afloop niet beheersen. 

Beide spelers hebben een boete van duizend euro gekregen en een voorwaardelijke straf van één duel, met een proeftijd van een jaar. RKC is het oneens met de hoogte van de straf, maar heeft besloten het erbij te laten. Volgens RKC is de straf buitenproportioneel. 'De focus moet op voetbal en de voor RKC komende wedstrijden in de Eredivisie', laat de club weten in een statement. 

'Hoe spijtig dit ook is, wij kunnen het risico niet lopen dat wij een belangrijke speler gaan missen vanwege de voorwaardelijke straf die gegeven is door de manier waarop de aanklager schijnbaar naar deze interviews kijkt.' Volgens De Telegraaf overweegt de Waalwijkse club de twee spelers niet meer met de media te laten spreken. 

Na afloop van het duel waren Vaessen en Kramer niet mild voor de arbitrage. De doelman sprak van een 'topclubpenalty' en Kramer deed daar een schepje bovenop. "De scheids maakt een schandalige beslissing. Ongeacht of het een verdiende overwinning is: zonder deze achterlijke beslissing pakken wij hier een punt", liet de spits na afloop weten.